Rețetă: Cum se prepară clătitele americane

Clătitele americane ne iau ochii în orice film made in USA, dar pentru mulți dintre noi, rețeta reprezintă o enigmă. Ei bine, nu e nimic complica – rețeta este la fel de simplă ca cea a clătitelor clasice, pe care le facem cu toții, doar că diferă puțin ingredientele – de aici și textura aparte. Iar timpul de preparare nu depășește 30 de minute!


Ingrediente:

  2 ouă bătute bine

  un praf de sare

  1 1/2 linguriță praf de copt

  1 lingură zahăr vanilat

  1/2 cană pesmet

1 cană făină

  500 ml lapte batut

  50 g unt

  dulceață de fructe

  1 pachet cremă de brânză


Mod de preparare:

Într-un castron se combină făina, pesmetul, praful de copt și sarea.

Topește untul, lasă-l la răcit și apoi amestecă-l cu laptele bătut și cele două ouă.

Unește cele 2 compoziții, amestecând continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe.

Pune tigaia pentru clătite la foc mediu și adaugă compoziție în ea, cât jumate din suprafața ei. Spre deosebire de clătitele clasice, acestea au nevoie de spațiu pentru a crește.

Când se formează bule de aer pe partea dintre tine, poți întoarce clătita pe partea cealată.

Poți servi clătitele americane unse cu cremă de brânză și dulceață, ca în rețeta propusă de noi, însă nimic nu te oprește să dai frâu liber imaginației: nutella cu banane, dulceață de orice fel, înghețată, frișcă etc. Nu există limite… decât cele de sănătate!

P.S. Înainte să te apuci de gătit, ia-ți tigaia de clătite sau Pancake Maker-ul Delimano de la Top Shop Ploiești Shopping City pentru 100% succes. Te vor scuti de eventuale bătăi de cap!

Screen Shot 2017-02-16 at 16.38.33